Het centrum van de stad is in tweeën gedeeld. Aan de westkant vind je kleine, smalle straatjes met straatventers en een gezellige sfeer die doet denken aan de oorspronkelijke Taiwanese levensstijl. De oostkant is modern met stijlvolle winkelcentra, hippe boetieks en prima restaurants en cafés.

Je kunt helemaal buiten adem raken van alles wat je kunt doen in Taipei. Er zijn een aantal dingen die je jezelf niet kunt ontzeggen. Bezoek bijvoorbeeld het National Palace Museum met de grootste en mooiste collectie Chinese kunst. Of een van de vele prachtige tempels en de Botanische tuin die al meer dan honderd jaar de inwoners van Taipei inspireert. Een echte theeceremonie is iets heel bijzonders en het is net als een kijkje in een van de populaire karaokebars een must.

Je hoeft niet met een rammelende maag naar bed te gaan in Taipei want de stad is een van de plaatsen ter wereld waar je de meeste restaurants vindt. Je vindt geen straat of steeg waar niet een eethuisje ligt. De Taiwanese keuken lijkt op de Chinese zoals wij die kennen en of je nu naar een restaurant of een van de vele eetkraampjes op straat gaat, weet je bijna zeker dat je een goede ervaring rijker wordt.