Onderwijs is uitermate belangrijk in de Republiek China en een groot deel van de overheidsuitgaven worden besteed aan onderwijsdoeleinden. Een groeiend deel van de bevolking geniet hoger onderwijs. Mensen met tenminste één hogeschool- of universiteitsgraad maken vandaag de grootste groep uit van Taiwan’s geletterd publiek ouder dan 15 jaar, namelijk 34,9 procent of 18,5 procentpunten meer dan 10 jaar geleden.

Elk jaar winnen jongeren uit Taiwan met onderscheiding internationale wedstrijden zoals de International Science Olympiads, in fysica, chemie, wiskunde, biologie en informatica. Taiwan’s succesvolle hightech-sector trok het afgelopen decennium standvastig 45 procent van de universiteitsstudenten aan om af te studeren in wetenschap en techniek. Het hoge niveau van het personeel in Taiwan droeg enorm bij tot de economische welvaart en de levenskwaliteit.

Meer en meer universiteiten bieden graden en programma’s in het Engels aan. Studiebeurzen van zowel de regering als de universiteiten staan ter beschikking van de internationale studenten.

Het Taiwan Scholarschip Program bijvoorbeeld, biedt beurzen aan studenten geïnteresseerd in studies Mandarijn Chinees of anderen die graden in diverse domeinen willen behalen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de ambassades en vertegenwoordigingskantoren van Taiwan of de website van het Ministerie van Onderwijs bezoeken, http://english.moe.gov.tw

Bron: “De Republiek China in één Oogopslag” Uitgever: Government Information Office