Rob R. / 23-07-2010 14:39
Ik ben voor mijn werk diverse malen in Taipeh geweest (telkens 2 weken) en het is fantastisch om er te werken en in de vrije tijd de stad te verkennen. Vriendelijke mensen, veel te zien zoals tempels, ondergrondse winkelcentra, nachtmarkten, historische bouwwerken en de Taipei101, verder erg druk, veel jongelui.
In oktober 2005 met mijn vrouw een rondreis gemaakt. Buiten Taipeh is het gelukkig minder druk. Hoewel er weinig Engels wordt gesproken, kun je je er goed mee redden (stations, tourist offices). Het is een belevenis om zelf je rondreis te regelen, van dag tot dag, en gebruik te maken van het OV, zoals bussen, bullit-treinen en vliegtuigen. In 10 dagen heb je Taiwan dan ook wel gezien. Aan te raden zijn de steden Hualien voor de Taroko-gorges, Kaohsiung voor de tempels en het Love-lake, de Alishan-mountains, Sun-Moon lake en uiteraard de hoofdstad Taipeh.
Al met al een heerlijke periode in Aziatische sferen, in een modern land, waar toerisme nog in de kinderschoenen staat

Giel
/ 21-07-2010 14:54
Vandaag hebben we de stad bezocht. En mijn eerste indruk was: Wow! zo gigantisch groot. We zijn ook in het 2e grootste gebouw ter wereld geweest. En vanaf daar zag je pas echt hoe groot deze giga stad is. Wat is dat een mooi gebouw!Ook hebben we kennis gemaakt met het metro- en bussysteem. Dit systeem zouden ze eigenlijk ook in nederland moeten invoeren. Maar Taipei is echt een mooie stad. We hebben vandaag ook het can-chai-chek (of hoe je het schrijft) memorial bezocht. Dat was echt mooi. de tuinen waren ook echt super. Lekker zonnetje, palmpomen, wilden schildpadden etc. Zo gaan we weer ergens eten. Bij jullie zal het nu pas half 2 ’s middags zijn maar bij ons is het al half 8 ’s vaonds en het is pikzwart buiten. Aan de hitte beginnen we al langzaam te wennen.
Anneke Kaiser / 25-09-2009 14:34
Afgelopen jaar voor het eerst geweest. Vond het een belevenis! Veel te zien, te doen, cultuur/natuur, goed metro-systeem, uiterst vriendelijke bevolking. Met de hogesnelheidstrein naar zuiden geweest, leuk dagtripje. Aanbod Westers eten (voor zover je dat zoekt op zo’n bestemming) viel me ook reuze mee, en met de Engelse taal kun je meestal voldoende redden. Taipei is een soort New York maar dan Chinees. Een reisgids is wel aanrader voor deze bestemming. Ik ga zeker nog eens terug!