Shop till you drop! In Taipei kun je fantastisch shoppen – in grote zaken, kleine boetiekjes, grote moderne winkelcentra en bij grappige straatventers in de smalle, oude straatjes. Je kunt hier alles kopen wat je hartje begeert, of het nou over kleding gaat of grappige boeddha-beeldjes, elektronica of kunstnijverheid. Ga ook eens kijken op een van de nachtmarkten in de stad waar je tot in de vroege uurtjes kunt winkelen en uit eten kunt gaan.

Waar wordt gekocht?
De detailhandel in Taiwan is zeer goed ontwikkeld. De bevolking koopt het meest op ‘wet-markets’ en in warenhuizen, kledingzaken en supermarkten. E-commerce is sterk in opkomst. In 2007 beschikte 72 procent van de Taiwanese huishoudens over een internetverbinding. De meest populaire aanbieders van e-commerce zijn Yahoo-Kimo, Ebay, Pchome, Coolbid en Payeasy. Toch kan online- home shopping niet concurreren met de meest populaire vrijetijdsbesteding van de Taiwanezen: winkelen.

Gemakswinkels komen steeds meer in trek. De meeste zijn dag en nacht open, waardoor ze ook goede zaken doen met mensen die in ploegen- of nachtdienst werken.
Speciaalzaken zijn er volop in Taiwan. Vaak geeft de consument hieraan de voorkeur, vooral als het gaat om grotere uitgaven aan duurzame producten, waarbij advies van een specialist gewenst is. Er zijn in Taipei grote multifunctionele shopping malls gevestigd, zoals de luxueuze Taipei 101 Mall met internationaal gerenommeerde merken.
Taiwanezen zitten niet graag alleen thuis. In de steden eet men vaak alle maaltijden buitenshuis en gaat men ook na kantoortijd met vrienden iets ondernemen.

Bron: EVD-informatie