De 13 jarige You Jun-bo heeft op de INPEX 2010, de grootste uitvindersbeurs in de Amerikaanse stad Pittsburgh in Pennsylvania, een gouden onderscheiding ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding toegekend voor zijn ?meerhoekige ecologische observatie videocamera,? een makkelijk wendbare camera die voorzien is van een lens waarmee vanuit diverse hoeken een  object 75 tot 150 keer vergroot kan worden waargenomen. You kwam op dit idee omdat hij zijderupsen kweekt en het groeiproces van zijn rupsen beter wilde bestuderen. Met hulp van een Taiwanese docent, ontwikkelde You zijn camera en kreeg als jongste Taiwanese uitvinder goud. De uitvinding van You scoorde vooral op het punt van praktische toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.


 


Een gouden onderscheiding werd ook toegekend aan professor Weng Kuo-liang van de National Chin-Yi Technische Universiteit. Weng kreeg deze onderscheiding voor het ontwikkelen van een apparaat om de warmte die vrijkomt bij het gebruik van de airconditioner, opnieuw te gebruiken voor het opwarmen van water voor huishoudelijk gebruik. 


 


De Taiwanese deelname aan de beurs bestond uit 56 inzendingen afkomstig van 42 uitvinders.  Met in totaal 24 gouden, 25 zilveren, 5 bronzen onderscheidingen en 7 speciale vermeldingen, behaalden de Taiwanese inzendingen de meeste prijzen. De Verenigde Staten volgden met 19 gouden onderscheidingen op de tweede plaats.


 


Aan de INPEX, die vorige week is afgesloten,  is door 15 landen deelgenomen.