Taiwan wordt door de Lonely Planet aanbevolen als een van de top 10 te bezoeken landen in 2012.


Lonely Planet noemt Taiwan een paradijs voor fietsers, door de aanleg in de afgelopen jaren van duizenden kilometers aan fietspaden met een voor fietsers vriendelijke infrastructuur.


 


?Taiwan is het best op de fiets te verkennen via twee fietsroutes die rond het eiland leiden. Daarnaast heeft Taiwan een adembenemend landschap, steile uit zee reizende rotswanden en dichtbegroeide bergen. Dan zijn er nog de musea die uitpuilen van kunstschatten, waaronder de beste uit het Chinese keizerrijk, en een levendige folklore met een mengeling van culturen en tradities uit het Tao?sme en het Boeddhisme. Het Taiwanese eten is een fusie en vitrine van de diverse keukens,? aldus de Lonely Planet.


 


? De overvloedige natuur en diversiteit aan lokale culturen zijn sterke punten voor Taiwan, maar we zullen met technologische toepassingen het reizen op Taiwan makkelijker maken. Het Bureau voor Toerisme gaat meer Wi-Fi hotspots openen, meer gebruikmaken van apps en het internet om reizigers te informeren over Taiwan en meer gratis bellijnen aanbieden. We doen ons best om van Taiwan de beste reisbestemming in Azi? te maken,? zegt plaatsvervangend directeur-generaal Liu Hsi-lin van het Bureau voor Toerisme.


 


Naast Taiwan, worden Oeganda, Myanmar, Oekra?ne, Jordani?, Denemarken, Bhutan, Cuba, Nieuw Caledoni? en Zwitserland door de Lonely Planet als reisbestemming voor 2012 aanbevolen.