Bij Formosa Automobile Sales Corporation in Taiwan rolde vrijdag de 1000e CF85-truck van de band. De vrachtwagenbouwer uit Eindhoven is sinds 2006 actief in Taiwan.

De Formosa Automobile Sales Corporation is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van DAF trucks in dat land en neemt ook de lokale productie voor haar rekening. Per week worden gemiddeld tien CF-trucks geassembleerd.

kwaliteit
De medewerkers van FASC zijn opgeleid door DAF, waarbij het bedrijf garandeert dat de kwaliteit van een in Taiwan geassembleerde truck, van hetzelfde niveau is als van een voertuig dat in Eindhoven of Leyland van de band komt.

Zware distributie
DAF levert op de Taiwanese markt twee- en drie-assige CF85-trekkers en bakwagens. “Ideale voertuigen voor zware distributie, vanwege het lage eigengewicht voor hoge laadvermogens, het uitstekende chauffeurscomfort en de unieke combinatie van een compacte cabine en hoge motorvermogens”, aldus directeur Seiko Chen van FASC.

Ambities
Chen heeft ambities in Taiwan: “Wij willen met DAF onze marktpositie verder verstevigen en hebben voor 2012 een doelstelling om 650 CF-voertuigen te registreren, tegenover zo’n 450 dit jaar. Overigens onderzoeken we op dit moment ook mogelijkheden om de DAF LF distributietruck lokaal te assembleren.”