Burgemeester Rob van Gijzel tekent vandaag in de Chinese stad Yanzhou het lidmaatschap van de Global Cities Design Organisation (GDCO). Door zich aan te sluiten bij dezeclub bevestigt Eindhoven tot de wereldtop te horen op het gebied van design.

Van Gijzel is met vertegenwoordigers uit het Eindhovense bedrijfsleven op werkbezoek in China en Taiwan. Het bezoek duurt nog tot en met 28 september. Naast technologie is ook design een belangrijk onderdeel van het werkbezoek aan Azi?.


World Design Capital
Zo willen vertegenwoordigers van de Taiwanese hoofdstad Taipei meer informatie over hoe het Eindhovense bid voor World Design Capital 2012 tot stand was gekomen. Taipei is in de race om World Design Capital 2016 te worden. De Taiwanezen zijn ge?nteresseerd in de manier waarop Eindhoven design gebruikt bij maatschappelijke vraagstukken, zoals veiligheid of sociale leefomgeving.


Beijing Design Week
In de Chinese hoofdstad Beijing staat vanaf 26 september de Design Week (BDW) op het programma. Daar zal onder meer de expositie Liberation of Light te zien zijn. Deze tentoonstelling was vorig jaar tijdens DDW in het Eindhovense Designhuis te zien en reist nu de wereld rond. Tijdens de Nederlandse themadag van de Beijing Design Week zal Van Gijzel de expositie officieel openen met een lezing over Eindhoven, licht en design.