Het Nederlandse jeansmerk Garcia heeft op 12 maart jl. zijn achtste winkel in eigen land geopend. Het nieuwe filiaal is gevestigd in Maastricht en beslaat 130 vierkante meter. Het is de eerste winkel naar een nieuw concept opgebouwd met meer natuurlijke materialen. Met de opening in Maastricht komt het totaal eigen winkels, inclusief outlets, van Garcia op 25. Na Nederland heeft het merk momenteel de meeste eigen winkels in Bulgarije.

Volgens country manager Robert Theijssen zijn ook de expansiemogelijkheden voor het merk in Duitsland groot. Daar zijn nu drie eigen winkels In maart en april staan twee nieuwe filialen gepland te beginnen met de opening van een winkel in Dresden eind maart en in Neuss op 1 april. Op 7 april volgt nog een winkel in Zwolle en op 17 april wordt het eerste filiaal in Taiwan geopend. Garcia heeft al vier verkooppunten in Taiwan in de steden Taichung en Taipei.


Garcia Jeans, dat in de jaren 80 op de markt kwam, heeft sinds de herpositionering in 2008 een fikse groei doorgemaakt. Het meeste resultaat had de nieuwe strategie in Duitsland waar de afzetmarkt in korte tijd met 35 procent groeide. Het merk is ontwikkeld door de Nederlandse groothandel en jeansproducent Eurobrooks. Garcia produceert een casual jeanscollectie voor mannen en vrouwen tussen 20 en 40 jaar en voor jongens en meisjes van 8 tot 16 jaar. Het merk heeft verkooppunten in heel Europa en in Taiwan.