De internationaal reizende tentoonstelling Tempel Festival – Miao Hui wordt donderdag 21 september om 16:00 officieel geopend in Museumpark Orientalis. Voor deze opening is een spectaculair programma samengesteld met presentaties van Taiwanees cultureel erfgoed.

Bij de ontvangst worden de gasten muzikaal verwelkomt door een ensemble onder leiding van S’yo Fang (componist/pianist, 1986). Directeur van Orientalis Erna van de Ven en de burgemeester van Berg en Dal Mark Slinkman zullen een welkomstwoord houden. De vertegenwoordiger van het Taipei Representative Office in the Netherlands, Tom Chou, opent de expositie. Verder bestaat het programma uit een demonstratie Tai Chi, vuurwerk en een leeuwendans. Na de officiële opening kunnen de gasten genieten van Taiwanees fingerfood.

De tentoonstelling is gemaakt door een groep jonge talenten uit Taipei. De makers zijn gespecialiseerd in het combineren van kunst, cultuur en geschiedenis over één onderwerp, en maken hierin veelvuldig gebruik van moderne media. Hun projectidee is gekozen na een oproep van het Ministerie van Cultuur in Taipei om een reizende tentoonstelling te ontwikkelen voor Europa. Inmiddels bouwen zij de tentoonstelling op in Orientalis samen met jonge Taiwanese alumni van TU Eindhoven en RU Nijmegen.

De tentoonstelling is tot en met zondag 29 oktober in Orientalis te zien.
Hierna reist ze door naar Vitré, Parijs, Berlijn en Londen.

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling is ook een programma in Orientalis georganiseerd samen met de World Taiwan Benevolent Association Holland Branch, met onder andere de culturele Taiwanese dag (22 oktober). Ook komen in het programma kinderactiviteiten, reizen, voeding, sport en gezondheid aan de orde. Kijk ook op www.tempelfestival.nl.