Op The World Congress on Information Technology (WCIT)  die van 25 ? 27 mei in de RAI in Amsterdam is gehouden, ook wel de Olympische Spelen voor de ICT genoemd, heeft Taiwan een eerste prijs behaald in de ICT Excellence Awards.  De WCIT werd dit jaar voor de 17e keer gehouden en is de belangrijkste ICT topconferentie ter wereld, waaraan door meer dan 2000 captains of industry, regeringsleiders en wetenschappers uit 70 landen is deelgenomen.


 


Dr. Chintay Shih, voorzitter van The Institute for Information Industry (III), die met een delegatie naar Amsterdam reisde om de onderscheiding in ontvangst te nemen, zei dat de onderscheiding toekomt aan het gehele volk van Taiwan en dat de III de onderscheiding slechts namens Taiwan in ontvangst heeft mogen nemen. Shih beschouwt de toekenning van de prijs als een internationale erkenning van de bijdrage die Taiwan heeft geleverd op het gebied van ICT toepassingen.


 


Het is voor het eerst dat aan Taiwan deze onderscheiding na stemming door de 70 deelnemende landen van de WCIT is toegekend. In de vorige edities van deze ICT Olympiade ging de eerste prijs in de ICT Excellence Awards naar de Verenigde Staten (2000,2002 en 2004), Hongkong (2006) en Griekenland (2008).


 


Shih noemde het feit dat de III in de afgelopen 30 jaar een belangrijke rol heeft vervuld bij de ontwikkeling van de digitale samenleving op Taiwan en onder het motto ?Innovatie, Compassie, Doeltreffendheid? zich zal blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling van de kenniseconomie, de innovatieve IT toepassing en het scheppen van gelijke kansen op het digitale vlak.