Taiwanese documentairefilms zijn op het Worldfest-Houston International Film and Video Festival bekroond met platinum. Vijf Taiwanese inzendingen ontvingen in diverse categorie?n de hoogste onderscheiding, de platinum Remi award. Het festival is voor de 43e keer gehouden in Houston in de Verenigde Staten en telde dit jaar in totaal 4500 inzendingen.


 


Tradition Meets Modernity won de platinum Remi award in de categorie ?Volk en Cultuur.? De documentaire laat zien hoe in de muziek op Taiwan de pluralistische cultuur gecombineerd wordt met creativiteit en het eigentijdse zich vermengt met de traditie. Het effect hiervan is de transformatie van traditionele inheemse volksliederen en Taiwanese opera in hip rock and roll en techno muziek.


 


Taiwan?s Innovation Gene toont de wijze waarop de Taiwanese industrie creatief ontwerpen aanwendt voor een fusie van kunst met technologie om nieuwe commerci?le mogelijkheden te creeren en wint de platinum Remi award in de categorie ?Industrie en Techniek.?


 


Let?s Be Friends, winnaar van de platinum Remi award in de categorie ?Onderwijs en Educatie voor Volwassenen,? laat zien dat de Chinese cultuur in de meest complete vorm bewaard is gebleven op Taiwan, waar de mensen gastvrij en vriendelijk zijn en de cultuur rijk en divers, waardoor het eiland voor buitenlanders een ideale plek is om Chinees te leren.


 


 Sharing Taiwan with the World registreert de bijdrage aan de internationale gemeenschap door bevolking en overheid, gebruikmakend van de beschikbare kennis en ervaring op het gebied van gezondheidszorg, technologie en humanitaire hulp. De documentaire kreeg de platinum Remi award in de categorie ?Wereldvrede en Begrip.?


 


The Story of Haruka, A flight of Great Distance ? The Gray-Faced Buzzard, gemaakt door HiTech Vision Productions in samenwerking met het National Kenting Park Headquarters, beschrijft de trek van duizenden kilometers van grijskopbuizerds op zoek naar een broedplaats in het zuiden van Taiwan en ontving de platinum Remi award in de categorie ?Plant en Dier.?