In het Geelvinck Museum in Amsterdam vindt op maandag 27 september de opening plaats van de fototentoonstelling ?Taiwan Subliem,?  de Taiwanese inzending voor GRID 2010, de 4e Internationale Fotografie Bi?nnale, georganiseerd  door de Stichting Amsterdam Photo.


 


Taiwan is ??n van de twintig deelnemende landen aan GRID 2010. De fotobi?nnale  presenteert  meer dan tachtig projecten op zestig locaties in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Haarlem en Zaanstad en is het grootste internationale beeldcultuur evenement van Nederland.


 


?Taiwan Subliem? bestaat uit foto?s in vier categorie?n, die gemaakt zijn door fotografen die gedurende vele jaren Taiwan en de kleinere eilanden hebben doorkruist voor het vastleggen van de wonderen van mens en natuur:


 


1. In Vogelvlucht – Een blik vanuit de lucht op Natuurlijk Taiwan, toont fotograaf Chi Po-lin de pracht van de bergen, kustlijnen en waterwegen van Taiwan en
brengt hij tegelijkertijd de adembenemende ervaring over die een blik vanuit de lucht op het eiland biedt.


 


2. In Passie – Hemels Festijn van de Uitvoerende Kunsten, biedt fotograaf Liu Chen-hsiang een kennismaking met de diversiteit en vitaliteit van de moderne dans en het traditioneel theater op Taiwan.


 


3. In Volksgebruiken ? Samensmelting van het Aardse en het Goddelijke, presenteert Huang Ting-shen taferelen uit het dagelijks leven die direct of indirect geworteld zijn in het spirituele.


 


4. In Raakvlakken ? Ritmes van Mens en Natuur, belicht fotograaf Chen Chih-hsiung hoogtepunten van het kleurrijk natuurlijk toneel waarin het menselijk drama tot uiting wordt gebracht.


 


De fototentoonstelling is tot en met 8 november 2010 te zien.


 


http://gridphotofestival.com


www.museumgeelvinck.nl