Taiwanese reddingswerkers hebben zondag op de eerst dag na aankomst in Ha?ti, een Franse veiligheidsbewaker kunnen redden uit het puin van de ingestorte politieslaapzaal van de VN-vredesmacht in de hoofdstad Port-Au-Prince .Het Taiwanese reddingsteam werd door het co?rdinatiecentrum van de VN-hulppost meteen naar de lokatie gestuurd, nadat er onder de puinhopen van het gebouw schoten waren gehoord. Hieruit werd afgeleid dat er vijf dagen na de ramp nog overlevenden onder het puin lagen. Met de meegebrachte speurhonden en sonarapparatuur wist het team de bewaker te lokaliseren, waarna met behulp van zwaar materieel van een Amerikaans reddingsteam de man kon worden gered.


Volgens Chen Shun-tien, leider van het Taiwanese reddingsteam, was de man aanspreekbaar en verzwakt maar verder in goede conditie.  Het team is ook bij diverse ingestorte overheidsgebouwen ingezet, maar kon geen leven detecteren. Medische specialisten van het team, bestaande uit 23 reddingswerkers, speurhonden, detectieapparatuur en medicijnen, zijn inmiddels begonnen met de behandeling van gewonden.


Een tweede team van 33 reddingswerkers en medisch personeel is zondag gearriveerd.


De Taiwanese Boeddhistische Fo Guang Shan Monastery stuurt voedselpakketten, babymelkpoeder, eersthulpgoederen, medicijnen en flessen drinkwater. Door de regering is US$ 5 miljoen beschikbaar gesteld aan de regering in Ha?ti.