Na een record aantal toeristen in 2009 zal het Taiwan Tourism Bureau de toeristische voorzieningen op het eiland de komende tijd sterk uitbreiden. Zo worden er 37 nieuwe hotelprojecten ontwikkeld en is er een extra busservice gelanceerd in Puli om lokale rondreizen te stimuleren. De nieuwe bouwplannen voor internationale hotels, boetiek hotels en zakelijk ontroerend goed leveren de bestemming meer dan 10.000 nieuwe overnachtingsmogelijkheden op.


Taiwan internationaal op de kaart
Recente cijfers tonen aan dat Taiwan als vakantiebestemming in de lift zit; ruim 4,4 miljoen mensen bezochten het land in 2009. Ook onder de Nederlandse toeristen groeit de populariteit van de bestemming, in het eerste kwartaal van 2010 is een groei van ruim 25% zichtbaar. De sterke groei is mede het gevolg van de internationale promotiecampagne van Taiwan die ook in Nederland is gelanceerd. ?We zijn verheugd over het feit dat meer en meer vakantiegangers Taiwan als reisbestemming ontdekken. We kijken uit naar verdere ontwikkeling van toerisme in Taiwan en het verwelkomen van nog meer bezoekers op ons prachtige eiland?, aldus Josephine Huang, marketing manager van het Europese kantoor in Frankfurt.
 
Goede bereikbaarheid
Taiwan is uistekend bereisbaar per openbaar vervoer. Op Puli in centraal Taiwan is een extra busservice gelanceerd waardoor populaire bezienswaardigheden nog gemakkelijker kunnen worden bereikt. De twee bestaande lijnen doen onder andere het Chung Tai Chan klooster, het bijzondere wijnhuis Puli Winery en het Musheng Insect Museum aan.
 
Taiwan is dagelijks bereikbaar vanaf Schiphol. Reizen naar de bestemming worden aangeboden door gerenommeerde reisorganisaties als VNC Asia Travel en De Jong Intra Vakanties.