Taiwan viert in 2011 dat honderd jaar geleden de Chinese Republiek (ROC) werd gesticht en doet dat onder meer met een speciale campagne voor toeristen: de Tour Taiwan 100. Er zijn honderd reizen samengesteld rond tien specifieke thema’s, die het mogelijk maken dit bijzondere land te leren kennen.Taiwan kent heel bijzondere landschappen, die je via ??n van de themareizen kunt ontdekken; daarnaast is natuurlijk hoofdstad Taipe een geweldige trekpleister.


Het programma biedt onder meer de mogelijkheid de Taiwanese cultuur te leren kennen tijdens de Ancient City Tour, tot beroemdheden spotten met het Tracking Celebrities programma en heerlijk relaxen tijdens de Hot Spring Tour.


Lantaarn Festival
Naast de bijzondere thema-tours worden er dit jaar extra veel kleurrijke feesten en festivals georganiseerd, te beginnen met het Lantaarn Festival. Op 17 februari 2011 staat heel Taiwan in het teken van dit feest, dat vooral in de hoofdstad Taipei uitbundig gevierd wordt.


 Optredens
Wanneer de zon onder is, worden verschillende gekleurde lantaarns met opdrukken van bijvoorbeeld vogels, beesten en historische gebeurtenissen opgehangen in de stad. Kinderen dragen de brandende lantaarns naar tempels. Het eerste lantaarnfestival werd vond plaats in 1990. Sindsdien is het festival elk jaar populairder en groter geworden. Vele lokale artiesten gebruiken het festival ook om ’s avonds optredens te geven, bijvoorbeeld in traditionele vechtsporten en dans. Daarnaast zijn er in diverse steden vuurwerkshows.


Feestelijk jaar
Ook gedurende de rest van het jaar vinden grote festivals plaats. Met het Cuisine Festival in de zomer, het Cycling Festival in de herfst en het Hot Spring & Fine Cuisine Festival in de winter wordt de bijzondere cultuur van Taiwan in de spotlights gezet.


Tea Adventure
Als onderdeel van Tour Taiwan 100 wordt bovendien een aantal extra evenementen georganiseerd. Zo is de Tea Adventure bedoeld om de theecultuur van Taiwan te belichten en besteedt de East District Pop Culture Tour aandacht aan trendsetting in hip en happening Taipei.


Om het feestelijke jaar compleet te maken geeft Taiwan iedere miljoenste toerist een bedrag aan zakgeld dat aan reizen of shoppen in Taiwan kan worden besteedt. Het geldbedrag staat op een credit card en kan oplopen tot ongeveer tienduizend euro.