Deze week is officieel voor de 21ste  keer het Wereldcongres voor Informatietechnologie (WCIT ) op 11 september van start gegaan, dat dit jaar op Taiwan in het Taipei World Trade Center wordt gehouden.  Op de WCIT komen leiders uit de politiek en de industrie bijeen om zich te buigen over de trend van de digitale ontwikkeling van de volgende generatie.

Waarnemend minister Shen Jong-chin van Economische Zaken zei dat de voorbereidingen voor de WCIT een jaar in beslag namen en dat zo’n zeven honderd new tech stands aanwezig zijn op de WCIT 2017 Digital Dream Expo om het nieuwe imago van Taiwan als digitale hub in Azië uit te dragen.

De Expo bestaat uit drie sleutelsectoren: De WCIT Theme Expo, waar vijftig historische producten uit de  informatietechnologie ontwikkeling  van Taiwan in de afgelopen vijftig jaar te zien zijn waaronder diverse computer prototypes zoals het originele toetsenbord, de eerste PC, en de eerste microcomputer.

De Inception Expo  toont alle aspecten van de invloed van smart living en informatiecommunicatie op het leven van de bewoners op het eiland.  Hieronder vallen de slimme toepassingen op het gebied van onderwijs, veiligheid, langdurige zorg en duurzaam leven.

De Digital Expo richt zich op het leven van de toekomst met de volgende generatie, waaronder nieuwe innovatieve informatiecommunicatie technologieën in de slimme gezondheidszorg, smart entertainment en 5G toepassingen. Verder ook  MR chirurgie, chirurgische robots, AI, concerten met drones, 360-graden VR livestream, internet van voertuigen en zelfrijdende auto’s.

De WCIT wordt gezien als een groot platform voor Taiwan om via “technologie diplomatie” te laten zien welke vooruitgang  de informatietechnologie industrie op Taiwan de afgelopen jaren geboekt heeft.

Vertegenwoordigers uit de industrie delen de mening dat de wereld aan het veranderen is en dat Taiwan daarin mee moet gaan.  Op de WCIT 2017 komen dertig iconische en invloedrijke leiders uit de ICT en specialisten om de jongere generatie te laten delen in de vooruitgang die de informatiecommunicatie industrie op Taiwan doormaakt.

Het belang van de WCIT is ook deze ervaringen te delen met andere landen, in het bijzonder de New Southbound  states. Het doel is ook om Taiwan’s model te exporteren en daarmee in zijn totaliteit  succes te boeken.

De WCIT wordt beschouwd als het meest invloedrijke technologie congres en duurt tot en met 13 september.