In het Natuurmuseum in Nijmegen is van 6 maart t/m 22 mei 2011 de uit Taiwan afkomstige tentoonstelling Singing Insects te zien, waarin bezoekers kennis kunnen nemen van de verschillende facetten van zingende insecten over de hele wereld. De tentoonstelling is op 4 maart officieel geopend door Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen en Representative Frank Liu van Taipei Representative Office in Nederland en geeft een indruk van de diversiteit en aantallen van zingende insecten, hun verspreidingsgebied, levenscyclus, hun zang en betekenis in verschillende culturen.


 


In Aziatische culturen spelen zingende insecten een grotere rol, maar ook in Europa hebben zingende insecten een plekje in de Westerse cultuur weten te verwerven. Bezoekers van de Singing Insects krijgen een bredere kijk op de rol van insecten in de maatschappij en op de belangrijke bijdrage die insecten leveren aan de biodiversiteit in de wereld. Zonder insecten is er immers geen leven op aarde. Voor kinderen en volwassenen is er veel te leren en te genieten van de wondere wereld van  insecten.


 


Voor de jeugd is er onder andere een interactieve speurtocht, computer games zoals het Krekel Gevecht Spel en het Schaduwpoppen Theater.


 


De tentoonstelling is een gezamenlijk project van het Natuurmuseum Nijmegen, Taipei Representative Office in Nederland, National Museum of Natural Science, National Chung Hsing University en Quanta Culture & Education Foundation en is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.


 


Voor meer informatie over de tentoonstelling en openingstijden: www.natuurmuseum.nl