Maokong theeplantages

Taipei heeft naast cultuur en bezienswaardigheden, ook veel andere dingen te bieden. Zoals fantastische mogelijkheden om te shoppen! Wij vertellen je waar je allemaal terecht kunt voor fijne kleding, mooie spullen of toffe souvenirs.

Maokong theeplantages

Een paar uur in Maokong, Taipei

Even toe aan ontspanning, frisse lucht en wat meer natuur? In de heuvels boven de drukke stad Taipei vind je Maokong, de perfecte plek voor iedereen die even toe is aan iets anders. Voor iedereen die van thee houdt en graag de natuur in gaat.

Maokong Gondola

De reis begint met een leuke gondelrit, waar je vanuit de lucht een prachtig uitzicht hebt op groene heuvels. De gondelrit helemaal naar boven kost 120 NTD en duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn ook cabines met een transparante vloer, dat heeft je een nog veel mooier uitzicht! Van elke 8 cabines is er slechts 1 met een glazen vloer, dus de wachttijd voor deze cabines kan wel flink oplopen. Sowieso is het aan te raden om Maokong doordeweeks te bezoeken, in het weekend kan het flink druk zijn!

Wat te doen in Maokong?

Eenmaal in Maokong zijn er grote velden met theeplanten die je kan bezoeken. Loop rond en ontdek hoe ze de theeblaadjes met de hand plukken en verwerken. Proef verschillende soorten thee die hier vers worden gemaakt door lokale experts.

Naast het genieten van lekkere thee, kun je relaxen in een gezellig theehuis, omringd door natuur, of een wandeling maken op de mooie paden door de heuvels. Vergeet niet foto’s te maken, want Maokong is echt een plaatje.

Voor degenen die meer willen leren over thee, zijn er rondleidingen waar je alles te weten komt over de geschiedenis van Taiwanese thee. Het is een leuke manier om de kunst van het thee maken te begrijpen en meer te leren over de lokale tradities.

Of je nu komt voor het mooie uitzicht, de lekkere thee of gewoon de gezelligheid, Maokong zorgt voor een fijne dag buiten de stad. Het is een relaxte plek waar je de natuur van Taiwan en de interessante wereld van thee echt kunt beleven. Dus plan je uitje en geniet van de charme van Maokong.