Taipei weer en klimaat

Zie je een vakantie in Taipei al helemaal zitten? Dan nu nog op zoek naar de beste reisperiode voor een reis naar Taiwan… Ook daar kunnen we je bij helpen!

Wat is de beste periode voor een reis naar Taipei?

Klimaat Taipei

Taipei heeft een subtropisch klimaat, waardoor het er vrijwel nooit kouder wordt dan 14 graden. Door het subtropische klimaat regent het veel in de zomer. In combinatie met de hoge temperaturen is het in Taipei in de zomermaanden klam en benauwd, waardoor de gevoelstemperatuur kan stijgen tot boven de 40 graden celcius.

Regenseizoen Taipei

Het regenseizoen van Taipei valt in de periode tussen juni en september. In vergeleken met andere Aziatische landen is de hoeveelheid regen relatief beperkt, maar het leidt tot hoge luchtvochtigheid en daarmee tot hoge gevoelstemperaturen.

Beste periode reizen naar Taipei

Vanwege dit subtropische klimaat zijn de beste maanden om naar Taipei te reizen oktober en november. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 30 graden celcius, de hoeveelheid regen neemt flink af en de luchtvochtigheid is relatief laag.

Komt dat niet uit, dan zijn januari en december maanden waarin het wat koeler is, maar ook de minste hoeveelheid regen verwacht wordt. Liever wat warmer? Dan zijn februari t/m april maanden waarin de temperatuur langzaam stijgt, maar de hoeveelheid regen ook.

Opzoek naar uitgebreide klimaatinformatie? Bezoek dan Klimaatinfo Taipei.