Dim sum bij Din Tai Fung

Als je in Taiwan bent, zijn er een paar etenswaren die je eigenlijk niet wil missen. Hoog op die lijst staat wat mij betreft Xiaolongbao, de befaamde soepdumplings. En waar eet je die het beste, dan bij Din Tai Fung?

Xiaolongbao eten bij Din Tai Fung

Din Tai Fung

Waarom mag je een bezoek aan Din Tai Fung niet overslaan?

Din Tai Fung is een iconische Taiwanese keten die wereldwijd bekend staat om zijn heerlijke xiaolongbao, oftewel gestoomde dumplings met verrukkelijke vulling. Ook al heeft het restaurant vestigingen over de hele wereld, Din Tai Fung heeft zijn oorsprong in Taipei en zodoende blijft het een culinair hoogtepunt voor veel toeristen. Een heerlijke ervaring en zeer toerist-vriendelijk!

Wat Din Tai Fung echt speciaal maakt, is de onberispelijke kwaliteit van hun dumplings. De chef-koks zijn meesters in het creƫren van de perfecte textuur en smaak en zijn ontzettend bedreven in het vormen van de dumplings. Naast de xiaolongbao zijn andere populaire gerechten onder meer de shumai (gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen), de kip met truffelsaus en de gefrituurde rijstballetjes.

Voor een authentieke ervaring ga je naar de originele Din Tai Fung-vestiging in Xinyi District. Hier begon het allemaal, en het is nog steeds een favoriete plek voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Houd er wel rekening mee dat het populaire restaurant vaak druk is, dus wees bereid om even te wachten en overweeg buiten de gebruikelijke etenstijden te gaan om de wachttijd te verminderen. Andere vestigingen zijn wat rustiger (al sta je bijna overal wel eventjes in de rij).

Din Tai Fung heeft een gestandaardiseerd en Engels menu, zo weet je wat je kunt verwachten, ongeacht de locatie. Probeer ook wat groene thee, een perfecte aanvulling op de smaken van de dumplings. Als je eenmaal bestelt hebt komen de dumplings in willekeurige volgorde en tempo op tafel. De mandjes worden door het personeel vliegensvlug gestapeld en gecontroleerd, erg leuk om te zien.

Al met al biedt Din Tai Fung niet alleen een smaakvolle ervaring, maar ook een culturele reis door de wereld van Taiwanese dim sum. Zeker de moeite waard tijdens je bezoek aan Taipei!

Hoe eet je xiaolongbao?

Bij Din Tai Fung draait alles om de beleving van de perfect gestoomde soepdumplings, ook wel xiaolongbao genoemd. Hier zijn enkele praktische tips voor het genieten van deze smakelijke lekkernij:

  • Chinees eetstokjesgebruik: Gebruik eetstokjes om de dumpling voorzichtig op te pakken. Knijp de bovenkant van de dumpling voorzichtig dicht om deze stevig vast te houden.
  • Dippen: Dip de dumpling met de speciale dipsaus die op tafel staat. Bij Din Tai Fung moet je die zelf nog mengen: aangeraden wordt 1 deel sojasaus met 3 delen azijn, met daarbij dunne sliertjes gember. Deze dip voegt een heerlijke smaakdimensie toe aan de xiaolongbao.
  • Een klein gaatje maken: Leg de dumpling in de lepel. Om de stoom en hete bouillon te laten ontsnappen, prik je een (of meerdere) gaatjes in de bovenkant van de dumpling. Deze stap moet je echt niet overslaan want de vloeistof in de dumpling kan erg heet zijn – je verbrand zonder geprikte gaatjes gemakkelijk je mond.
  • Genieten: Neem een voorzichtige hap van de dumpling en slurp de heerlijke bouillon op voordat je de rest van de dumpling eet. De vulling bestaat meestal uit smaakvol varkensvlees en geleiachtige bouillon, wat zorgt voor een sensationele smaakexplosie.
  • Als je een bezoek brengt aan Din Tai Fung, overweeg dan om ook andere gerechten van het menu te proberen. Vergeet niet om van de gezellige sfeer te genieten en neem de tijd om te genieten van elke hap van deze culinaire ervaring in Taipei.