Taipei nightmarkets

In Taipei is veel te zien en te doen, maar misschien wel nog meer te eten! De stad staat bekend om zijn streetfood en waar kun je dat beter proberen, dan op de night market? Wij vertellen je wat je niet mag missen!

Alles over Taipei’s night markets

Taipei night markets

Wat is een night market?

Een night market is iets typisch Aziatisch. Waar de markt overdag vooral bedoeld is om boodschappen te doen, is de night market vooral bedoeld als ontspannende bezigheid. Je kunt er heel goedkoop, lekker snacken, maar ook spelletjes spelen of gezellig wandelen. Het eten is veelal street food, waarbij je langs meerdere stalletjes loopt om een volledige maaltijd te eten. Er is van alles te proeven!

De meeste night markets openen rond 17:00 en sluiten rond middernacht. Kleine gerechtjes koop je voor een paar euro per stuk. Als je naar de night market gaat voor avondeten ben je per persoon zo’n €10 à €15 kwijt.

Welke night markets zijn er?

Taipei heeft allerlei verschillende night markets, met elk hun eigen charme. Wij zetten onze favorieten op een rijtje!

Shilin Night Market
Shilin Night Market is de meest beroemde, en daarmee meest toeristische night market in Taipei. Het is ook de grootste markt, met meer dan 500 etensstalletjes. Dat is niet per se een slecht teken, het is er vooral een stuk drukker dan op de andere markten. Maar dat brengt wel een heel gezellige sfeer met zich mee! Shilin is dan ook het meest bezocht door Taiwanese tieners, vanwege het grote aanbod winkels op de markt en dingen te doen in de omliggende straten.

Raohe Night Market
De tweede populairste markt is de Raohe Night Market, ook onze persoonlijke favoriet. Hier is het nog steeds gezellig druk, maar een stuk overzichtelijker. Bovendien zijn hier veel stalletjes die door in de Michelingids zijn opgenomen. Zoals de Fuzhou Shizu Black Pepper Buns (福州世祖胡椒餅) aan de ingang, of de Chen Dong Ribs Stewed in Medicinal Herbs (陳董藥燉排骨) op ongeveer eenderde van de markt. Bovendien is er bij de ingang van de markt nog een prachtige tempel te zien.

Ningxia Night Market
Ningxia is een kleinere night market, een smalle straat tussen twee rijen stalletjes door. Deze markt draait vooral om eten en heeft veel stalletjes met oester-omeletten. Zeker de moeite waard om te proberen!

Maar… Er zijn er nog meer!
Zoals Tonghua Night Market, die veel bezocht wordt door locals vanwege het authentieke eten. Of Huaxi Night Market, die enigszins berucht is omdat het naast een rosse buurt ligt en er slangenvlees verkocht wordt (inmiddels heeft de markt ook de bijnaam Snake Alley). En dan heb je ook nog de markten aan Guangzhou Street en Wuzhou Street… Of Nanjichang Night Market en Shida Night Market. Ook het drukke centrum Ximending heeft iets wat op een night market lijkt – ’s avonds poppen er overal stalletjes op, maar het is lang niet zo spectaculair als de ‘echte’ night markets.

Wat moet ik proberen op de night market?

Taiwan heeft een aantal traditionele gerechten die op night markets geserveerd worden. Ben je niet zo heel avontuurlijk, dan kun je je hart ophalen aan heerlijke gefrituurde kip. Vaak krijg je een gigantisch stuk gekruide en gefrituurde kip. Of probeer Gua Bao, een gestoomd broodje met buikspek. Liever iets zonder vlees? De lente-ui pannenkoeken zijn dan misschien wel iets voor jou. Gefrituurde taro- of zoete aardappel-balletjes zijn ook een veilige, maar lekkere, keuze!

Durf je iets verder te gaan, dan zijn de oester-omeletten aan te raden, of de black pepper buns (bij Raohe).

Ben je avontuurlijk? Dan is de Stinky Tofu misschien wel iets voor jou. Deze tofu ruik je van een afstandje al maar is enorm geliefd onder de lokale bevolking.

Zin in iets zoets?
Onze favoriet, met stip op één: pinda-ijs. Op dunne vellen rijstpapier wordt een bolletje pinda-ijs met pinda-schaafsel gelegd. Soms wordt er ook nog wat koriander bij gedaan. Zoet, hartig, koud: alles wat je wil na een rondje night market.

Nog nooit boba tea gehad? Deze Taiwanese uitvinding moét je een keer geprobeerd hebben, dus waarom niet nu?