Winkelen in Taipei

Taipei heeft naast cultuur en bezienswaardigheden, ook veel andere dingen te bieden. Zoals fantastische mogelijkheden om te shoppen! Wij vertellen je waar je allemaal terecht kunt voor fijne kleding, mooie spullen of toffe souvenirs.

Waar kun je shoppen in Taipei?

Taipei 101

Souvenirs uit Taipei’s culture parks

Taipei heeft meerdere culture parks, leuke industriële gebieden met allerlei kleine winkeltjes, waaronder ook van kleine ondernemers. Je kunt hier kleine souvenirs kopen, maar ook heel bijzondere spullen en cadeau’s. We tippen onze twee favorieten:

Huashan 1914 Creative Park

Dit culture park is gevestigd in een oude sake-fabriek (uit 1914) en is tegenwoordig een moderne, artistieke hub die heel populair is onder de lokale bevolking. Toffe architectuur, culturele ondernemers, commercie, moderne kunst en horeca smelten hier samen tot een plek waar je gemakkelijk zo’n 3 à 4 uur doorbrengt.

Het park heeft diverse boetiekjes, cafés en restaurants. Zo kun je al lopend in de open lucht genieten van lekkernijen, op zoek naar unieke souvenirs en ambachtelijke producten bewonderen. Er zijn ook wat commerciëlere winkels, met bijvoorbeeld bekende poppen uit populaire cartoons en manga. Ook zijn er experiences en tentoonstellingen.

Deze constante stroom van evenementen en tentoonstellingen maakt elk bezoek aan het park uniek. Van kunstinstallaties tot muziekfestivals en designexposities, Huashan 1914 Creative Park staat bekend om zijn diverse culturele programma’s die een breed publiek aanspreken. Dit alles zorgt voor een dynamische, maar ook ontspannen sfeer. Geen wonder dat het park zo geliefd is!

In het park zit ook een bierbrouwerij die we erg kunnen aanraden: Zhangmen Craft Brewery. Ben je niet van het bier? Loop dan voor of na je bezoek aan Huashan 1914 Creative Park langs Naka Taipei voor takeaway cocktails.

Songshan Cultural and Creative Park

Ook dit park is industrieel: het zit namelijk in een oude tabakfabriek. Het is het grootste culture park in Taipei en heeft een interessante mix tussen kunst, wetenschap en winkels.

Wij hebben persoonlijk de meeste dingen gekocht in Songshan Cultural and Creative Park. De spullen hier zijn net wat meer bijzonder. De sfeer hier is wel iets minder dan bij Huashan, omdat het complex veel groter is, en het zich minder buiten afspeelt.

Luxe shoppen Taipei 101

Taipei 101 heeft een gigantisch winkelcentrum waar je gemakkelijk uren kunt doorbrengen. Er zitten veel luxe merken zoals Gucci, Versace, Rolex en Burberry, maar ook toegankelijkere winkels zoals Cos, The North Face en Nike.

Hippe kleine winkeltjes in Ximending

Ximending is het hippe, drukke en jeugdige centrum van Taipei. Hier vind je straatartiesten, streetfood en allerlei kleine winkeltjes. Veel kleding, maar ook cosmetica. Het is er druk met veel neonreclames en elke zaterdag en zondag is er een markt (van 13:30 tot 22:00) met kleine, zelfstandige ondernemers. Ook weer een perfecte markt voor leuke, originele souvenirs.
The Red House is ook een heel leuke plek om te shoppen, als je Ximending bezoekt moet je die zeker niet overslaan. Culture park-vibes!

Super goedkoop op de night markets

De night markets staan vooral bekend om het eten, maar je kunt hier veel meer doen! Zeker op de grotere markten zoals Shilin en Raohe kun je goed shoppen – dit is ook zeer populair onder de Taiwanese jeugd. Meer lezen over nightmarkets in Taipei?

Tech en gadgets shoppen in Syntrend Creative Park

Anders dan de andere creative parks, is dit echt een toffe plek waar je de nieuwste gadgets kunt ontdekken. Het moderne gebouw heeft niet alleen winkels, maar ook bioscopen en leuke eetplekjes. Het is dé plek voor tech-liefhebbers. Hier kun je van de nieuwste smartphones tot slimme apparaten vinden. Syntrend organiseert ook regelmatig evenementen en shows. Niet alleen een plek om te shoppen dus, maar ook om nieuwe dingen te ontdekken. Dus, als je op zoek bent naar een mix van technologie en plezier, is Syntrend Creative Park de place to be in Taipei!